PianoPro Ervaringen En Review – Is Het Écht Je Geld Waard?

Ben je op zoek naar PianoPro ervaringen? Dan ben je hier op de juiste website. Je krijgt een antwoord op al je vragen over het PianoPro Programma.

Wat Is PianoPro?

Als je op deze pagina bent terecht gekomen is de kans groot dat je reeds weet wat PianoPro is. Toch wil ik het hier nog even herhalen.

PianoPro is een pianoles online die is opgestart in 2007 door initiatiefnemer Steven Pruis. Hij heeft een manier ontwikkeld om snel en op een leuke manier pianoliedjes te leren spelen met behulp van akkoorden.

Steven was er zodanig goed in dat hij zijn eigen cursus heeft gelanceerd. Ondertussen is deze cursus uitgegroeid tot een uitgebreid programma dat reeds meer dan 20 000 mensen heeft geholpen om piano te leren spelen.

Voor Wie Zijn Online Pianolessen?

Wil jij piano leren spelen? Heb je te weinig tijd om elke week je te moeten verplaatsen naar een fysieke pianoles? Heb je geen zin om honderden euro’s uit te geven per jaar? Wil je op een leuke en snelle manier piano leren spelen?

Dan is de kans groot dat pianoles online volgen iets voor jou is.

Online pianolessen volgen is waarschijnlijk de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar een snelle en leuke manier om mooi piano te kunnen spelen. Niet alleen beginners, maar ook gevorderden kunnen veel leren uit een goede pianoles online.

PianoPro Ervaringen

Natuurlijk is het belangrijkste om een goede cursus te vinden. Lees dus hieronder mijn PianoPro ervaringen. Ik heb deze review geschreven door het programma zelf uit te proberen. Ik heb volledige toegang tot al het lesmateriaal. Op deze manier hoop ik een goed beeld te kunnen geven van de inhoud en kwaliteit van de cursus.

Het Ledengedeelte van PianoPro

Na aankoop van het Programma krijg je inloggegevens via mail toegestuurd waarmee je kan toegang krijgt tot het ledengedeelte met al het lesmateriaal.

Onmiddellijk na het inloggen viel me op dat het ledengedeelte zeer gestructureerd is. Dit maakt het gemakkelijker om snel en efficiënt de les te kiezen die je wilt bekijken.

Hieronder zal ik in detail de onderdelen van de cursus bespreken en mijn PianoPro ervaringen meedelen om zo tot een conclusie te komen die jou kan helpen beslissen.

Cursus

Dit onderdeel is opgesplitst in 3 delen: starterscursus, basiscursus en vervolgcursus.

Starterscursus

De starterscursus is zoals de naam al doet vermoeden de absolute basis die je nodig hebt om piano te leren spelen. PianoPro ErvaringenDit onderdeel van de cursus bestaat uit 10 lessen. Je leert onder andere een correcte zithouding aannemen en de goede vingerzetting. Daarnaast leer je de namen van de toetsen, waarmee je al direct de 14 meest voorkomende akkoorden zal leren.

Dit onderdeel van de cursus wordt volledig door Steven Pruis zelf gegeven. Hij heeft een aangename en gemakkelijk te volgen stem. Naast de video’s, hoort bij elke les ook een e-book, waardoor je alles nog eens kan nalezen of bijvoorbeeld op je piano kan zetten.

Persoonlijk vind ik deze starterscursus al direct zeer waardevol. Het is eigenlijk een aanvulling op de gratis starterscursus, waarvan je de eerste video ook hier kan bekijken. Het bijhorende e-book kan je ontvangen door hier te klikken.

Basiscursus

Hier beginnen de lessen al wat concreter te worden. De basiscursus bevat opnieuw 10 lessen en een bonusles. Deze les omvat een zeer handig, overzichtelijk e-book met een samenvatting van de volledige basiscursus. Ook hier worden terug waardevolle tips meegegeven om niet alleen de theorie te beheersen, maar ook echt mooi piano te leren spelen.

PianoPro ErvaringenNaast de video die bij elke les hoort, krijg je ook telkens het e-book erbij dat je kan downloaden en eventueel uitprinten als je dat wenst.

Deze lessen worden niet ingesproken door Steven Pruis zelf, maar de kwaliteit en duidelijkheid van de lessen is zeer hoog, net zoals bij de starterscursus. Echter, waar je bij de starterscursus nog heel wat theorie leert, echt de basis, leer je in de basiscursus al wat meer praktijk. Zo leer je enkele specifieke akkoorden en melodieën, daarnaast leer je ook je pedaal te gebruiken. Dit is zeer belangrijk om mooi liedjes te kunnen spelen.

Vervolgcursus

Ten slotte de vervolgcursus. In de eerste twee delen van de cursus leer je belangrijke tips zoals een goede houding aannemen, akkoorden enzoverder. In de vervolgcursus leer je ook noten lezen. Dit is opnieuw een mooie toevoeging aan de cursus.

PianoPro ErvaringenOok dit onderdeel bestaat uit 10 lessen. In de eerste 2 lessen leer je noten lezen en bladmuziek begrijpen. Doorheen de volgende lessen wordt er telkens een liedje gespeeld die je kan meelezen via de bladmuziek die je kan vinden in het bijhorende e-book. Het niveau gaat zo ook geleidelijk aan naar omhoog.

Iets wat ikzelf nooit heb geleerd met de pianolessen die ik in de muziekschool heb gevolgd is improviseren. Dit vind ik jammer, want het zorgt ervoor dat je jezelf uitdaagt en verbetert. Improvisatie wordt je al aangeleerd in de basiscursus, maar in de vervolgcursus wordt er nog verder op ingegaan. Je leert dus ook op een hoger niveau improviseren. Dit alles kan je natuurlijk altijd doen op je eigen tempo, want het lesmateriaal blijft levenslang tot jouw beschikking.

Akkoorden

PianoPro ErvaringenDit onderdeel is als het ware een minicursus van 6 lessen waarbij je nog meer leert over akkoorden. Deze cursus bouwt verder op wat je reeds geleerd hebt in de vorige delen van het Programma.

Deze lessen worden terug gegeven door Steven Pruis zelf. Ze zijn zeer duidelijk en gemakkelijk te volgen.

Naspelen

Het leren zelf is leuk, maar het is vooral noodzakelijk om jouw doel te bereiken: mooi piano kunnen spelen. Nadat je de vorige delen van de cursus hebt gevolgd, zal je al heel wat mooie liedjes kunnen spelen. In de naspelen sectie van de cursus vind je tientallen video’s waarmee je stap voor stap deze liedjes leert spelen.

PianoPro ErvaringenDit zijn populaire liedjes, zoals River Flows In You van Yiruma. Bovendien zijn het echt zeer mooie versies van deze liedjes. Ze worden je ook allemaal aangeleerd door Steven Pruis, jouw online pianoleraar.

Naast de titel van het liedje zie je telkens de moeilijkheidsgraad staan (beginner, half gevorderd en gevorderd). Zo zou je dus kunnen beginnen bij een liedje met niveau beginner en als dat goed gaat kan je zo overschakelen naar moeilijkere liedjes.

Het is een zeer leuk en waardevol onderdeel van de cursus.

Tips & Trucs, Overzichten

PianoPro ErvaringenZoals de titel van dit deel al zegt, bevat dit gedeelte van de cursus nog bijkomende tips & trucs. Deze kunnen je helpen om nog beter piano te leren spelen. In het onderdeel “Overzichten” vind je een handig overzicht van enkele belangrijke zaken die je doorheen de cursus reeds hebt geleerd.

Kijkersvragen, Contact

PianoPro ErvaringenBij de video’s kan je zien welke vragen al gesteld zijn. Staat jouw vraag er niet tussen? Geen probleem! Dan neem je gewoon contact op via het contactformulier. Ik heb zelf ook al contact gehad met Steven Pruis, hij antwoord meestal binnen de 24 uur. Zo zit je nooit lang vast.

PianoPro – Een Aanrader?

Het PianoPro Programma is een absolute aanrader. Zoals je kan lezen hierboven zijn mijn PianoPro ervaringen zeer positief. Wil je piano leren spelen? Dan zal het PianoPro Programma je niet teleurstellen. De video’s zijn heel duidelijk en overzichtelijk, bovendien heb je bij elke les een bijhorend e-book waardoor je de inhoud van de les telkens kan nalezen.

Hoeveel Kost Dit?

Online pianolessen volgen is niet alleen veel sneller en leuker dan pianolessen volgen in een muziekschool. Het is namelijk ook nog eens tijd- en geldbesparend.

Pianolessen volgen in de muziekschool kost namelijk meer dan 1000 euro in Nederland. Volg je privélessen (30 à 50 euro per lesuur), dan lopen deze kosten nog veel hoger op. In België zullen deze lessen je nog steeds ongeveer 300 euro per jaar kosten.

Bij PianoPro daarentegen heb je 2 mogelijkheden:
– Je kan kiezen voor een maandelijks abonnement van €15,95 dat na één jaar automatisch wordt stopgezet. Je behoudt dan toegang tot de volledige cursus inclusief alle updates.
– Daarnaast kan je opteren voor een eenmalige investering, dit komt nog goedkoper uit, want je betaalt dan slechts €149,- euro. Dit betekent een extra korting van 22% ten opzichte van het abonnement. Daarbovenop krijg je een gratis metronoom thuis opgestuurd. Dit toestel helpt jou om in de maat te leren spelen.

PianoPro Ervaringen

Je hebt op deze pagina mijn (positieve) PianoPro ervaringen kunnen lezen. Je hoeft echter niet alleen op mijn ervaring af te gaan. Op het internet zijn eigenlijk alleen maar positieve ervaringen te vinden met het programma.

Ik raad je aan om vandaag nog met PianoPro te beginnen. Dit is namelijk volgens mij de beste en leukste manier om snel en mooi piano te leren spelen. Bovendien is je investering beperkt en kan je het Programma risicoloos uitproberen dankzij de 30 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie die je krijgt van Steven Pruis.

PianoPro Videoreview

Bekijk hier mijn videoreview waarin ik uitleg waarom PianoPro volgens mij de beste pianoles online is!

Oordeel

Omdat PianoPro zo veel waarde biedt voor de prijs, verdient het absoluut 5 sterren!

Conclusie
Review
Product
PianoPro Programma
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Deel Dit Artikel Op Sociale Media.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.